keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Sukkapostaus

Blogissa on ollut tovin hiljaista. Neuleinto oli kadonnut ja keskeneräiset odottivat vuoroaan. Vapaa-ajan täyttivät ompelu sekä leivonta. Ompelin itselleni mm. kaksi mekkoa. Ja keittiössä valmistui pikkuleipiä ym. juhlapurtavaa.

Kaksi paria sukkia on valmistunut jo keväällä sekä neuleinnon yllätettyä päättelin reilu viikko sitten aloitetut sukat tänään.

Nämä Oi ihana toukokuu sukat, joista postasin jo aiemmin ovat nyt tässä:Louhittaren Luolan Väinämöistä värissä Tulppaani kului 70g. Neulottu puikoilla 2,5. Tuo keltainen oli mielestäni passelivalinta tähän malliin.

Kolme kuukautta ovat olleet valmiina Vellamot. Halusin kokeilla varpaista varteen sukkia ja nämä olivat hyvää harjoitusta sille tekniikalle. Kavennuksissa käytin apuna Varpaista varteen kirjan Lastenleikkiä sukkien ohjetta. Kirjoneule teki kivan yksityiskohdan raitasukkiin. Tykkään! :)Näissäkin lankana Luolan Väinämöistä väreissä Vadelma ja Noki. Puikot 2,5. Lankaa meni 68g.
Mielelläni neulon tätä lankaa. Se neuloutuu hyvin ja värivalikoimakin on laaja. Kestävyyskin on kohdillaan.

Viimeisenä lisää raitaa. Vietän kesälomaa parhaillaan ja kierrettiin autolla Suomea ja muitakin pohjoismaita viikon verran. Kotona oli keskeneräisenä kirjoneulesukat, jota olisivat olleet liian vaativat autossa neulottavaksi. Valitsin sitten punaisen pikkukerän Wollmaisea ja siihen rinnalle väriin sopivan Väiskin ja aloin raidoittaa, sillä olen nyt innostunut raitasukista! Näistä tulee mieleen ihan kirsikkainen suklaakääretorttu. Tällainen oli lopputulos:Loin 16s/ puikko ja raidoitin aina kolmen kerroksen välein. Puikot normaalit 2,5mm ja lankana Väiskin Mokka ja Wollmeisen Ruby thursday. Lankalaatikko keveni 78g.

Neuleinto on nyt palannut ja eilen tilasin 4 kerää uutta lankaa! :)

Juhannusterveisin: Piitsukka

2 kommenttia: