sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Aina ei onnistu

Taas on syntynyt uusi sukkapari. Tällä parilla on historiaa, vaikka ovat valmistuneet vasta pari päivää sitten. Lisäksi pari sisältää raitoja!

Alotin sukat tällä Pucker ohjeella jo marraskuussa 2013. Tein molemmat varret ja kantapäät, kunnes ne jäi sohvan reunalle odottamaan inspiraatiota. Tuli joulu, vaihtui vuosi, aurinko alkoi paistaa kevään merkkinä ja nämä nököttävät koskemattomina samassa paikassa, mihin jäivät. Kantapään jälkeen ohje vaikutti vaikeaselkoiselta, enkä jaksanut sitä alkaa selvittämään, kunnes nyt otin itseäni niskasta kiinni.

Purkasin toisen kantapään ja aloin tavata ohjetta. Sen mukaan laitoin silmukkamerkkiä, neuloin, nostin silmukan neulomatta ja vaihdoin väriä. Kuvio ei vain neuloutunut oikein. Hermot meni, laitoin ohjeen sivuun ja purin kantapäähän asti. Otin käyttöön taas tutun raidoituksen ja neuloin! Näin tuli tästäkin aloituksesta sukat aikaiseksi ja sohvalle tilaa. Viimeiset silmukat tikuttelin ja päättelin juhannusaattona.

Malli on kiva, mutta aina ei onnistu.

Jälkiviisaana voi todeta, että efektilangan valintakaan ei kyllä osunut oikein. Pitkäliukuisempi tai yksivärinen olisi ollut parempi. Nyt tämä lanka varastaa huomion kuviolta varressakin.  Lankoina Väiskin Kelo ja Regian 4-fädig Color, puikot kokoa 2,5mm. Kuvio kiristää jonkin verran, joten silmukoita oli paljon. Raidoituksen vuoksi näistä tuli itselleni liian leveät. Onneksi väritys on unisex, joten tein näistä miehelle sukat.

Tässä vielä kuva juhannukselta. Nämä joutsenet uivat rantaan poikasensa kanssa aattoiltana.Juhannus ja samalla kesäloma on nyt vietetty ja arki koittaa.
 Kivaa viikon alkua!

1 kommentti:

  1. Ihan kivat sukat oot tehny! Ja miten sä aina bongaat noin kivoja malleja? Ja oli vielä ilmanenkin... Mut aina ei voi onnistua, vaan aina oppii uutta, myös vastoinkäymisistä :)

    VastaaPoista