perjantai 29. marraskuuta 2013

Pipo päähän

 Tämä pipo on ollut jo valmiina jo jonkun viikon verran ja käyttäjä otti sen ilomielin vastaan. Vanha pipo kun alkoi olla nyppääntynyt. 

 Tästä tuli munkin mielestä kiva! Langan efektit vaihtuvat kivasti. Ne tulee epätasaisesti ja värit eivät ole liian kaukana toisistaan. Värit elävöittävät kuviota, joka siis on kuin spiraali (kuvissa vähän huonosti näkyy).Lanka Hopeasäikeen Merinoa värissä Hiiri. Yksi kerä riitti hyvin, vaikka jossain vaiheessa aloin epäröimään. Puikot 4mm pyöröt. Silmukoita loin omavalintaisen määrä, kun langan tiheys ohjeeseen verraten poikkesi reilusti. Ohje Suuri Käsityö 10/2013 lehdestä.

Näin joulun tullen olen innostunut kovasti leipomaan. Osaltaan innostusta on lisännyt myös Koko Suomi Leipoo -ohjelma. Tykkään kokeilla erilaisia leivonnaisia; sekä suolaisia että makeita. Eilen tämän kakun lisäksi leivottiin sämpylöitä. Tänään vietin vielä vapaapäivää ja valmistettiin lihapiirakka sekä karjalanpiirakoita. Vaikka jokin ohje olisi hyvä ja onnistuminen taattu, niin ennemmin kokeilen aina jotain uutta ja erilaista. Sama pätee kohdallani myös neulomisessa. Toki joihinkin tulee palattua uudelleen.


Taatelikakku gluteenittomasti. Ohje kakkuun on täältä. Käytin venhäjauhojen tilalla gluteenitonta jauhoseosta saman määrän. 

Tämä saa tekeentyä vielä huomiseen, sillä sanotaanhan, että taatelikakku on parhaimmillaan parin päivän päästä leipomisesta.  Kaikkia leipomuksia ei kyllä pystytä itse syömään, joten tämän kakun vien huomenna työpaikalle kahvin kanssa syötäväksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti