torstai 30. tammikuuta 2014

Fiinimpää tekemistä

Olin lähdössä vähän aikaa sitten neuletapaamiseen ja tarvitsin jonkun pikkuprojektin mukaan. Mitään sopivaa mukaan otettavaa ei ollut, joten äkkiä vyyhdinpuut ja kerijälaite esille ja lankaa kerälle. Sitten ohje, puikot, lanka ja muut tykötarpeet mukaan ja menoksi.

Alottelin siellä sitten Onervasukkia. Tein nirkkoreunan ja katselin, että nyt on poimittu reunan silmukat erikohdista eri puikoilla. No, sitten kotona purkaamaan tuotosta jonkinmatkaa. Jatkoin sukkaa ja taas katsoin, että ei  nyt ei osu kuviot kohdalleen. Taas purkasin kuvion alkuun ja homma alusta. Tämä toistui useamman kerran, kun aina oli silmukat solmussa. Laitoin keskeneräisen projektin odottamaan, mutta se oli kyllä mielessä kokoajan. Mietin useaan kertaan, että missä teebn oikein vikaan. Huhuilin Ravelryssä apua ja ajattelin, että kokeilen nyt vielä tätä. Ei voi olla niin vaikeaa, kun olin nähnyt netissä kuvia kyseisistä sukista useammat. Ja mitä sitten tapahtuu: Silmukat asettuvat omille paikoilleen, kun taian voimasta! Jes!

Kaikkien vastoinkäymisten jälkeen loppusukat neuloutuivat kuin itsestään. Kuvio oli kiva ja helmet toivat pintaan lisäloistoa. Tykkäsin näiden neulomisesta tosi paljon :)

Lanka Louhittaren Luolan Väinämöistä värissä Topaasi 68g. Puikot 2,5mm; virkkuukoukku 0,6mm ja helmiä sopivasti. Ohje/malli: Onervasukat Ullaneuleesta.
 
Lanka ostettu viimevuoden käsityömessuilta Tampereelta. Eli voisihan tätä varastoneulonnaksi kutsua. Itselle tulee mieleen jotenki tähtitaivas näistä. Heti perään alottelin uutta pikkuprojektia, joka sekin sisältää helmiä.


1 kommentti: