maanantai 18. maaliskuuta 2013

Lapastehtailua

Blogi on ollut päivittämättä reilun kuukauden, mutta valmista on silti tullut. Aina on ollut jotain estettä valmiiden töiden kuvaamiselle. Nyt kuitenkin otin itseäni niskasta kiinni ja miehen apuriksi ja niin saimme kuvia otettua. Kuva näyttelee mielestäni suurta roolia tällaisissa käsitöissä.

 Ensimmäiseksi esittelen lapaset, jotka saivat nimekseen Karismaorvokit. Halusin tehdä lapaset, joissa on kiilapeukalo, sillä en ole neulonut peukalokiilaa aikoihin. Muistan tehneeni sen vain kerran aiemmin. Näitä lapasia neuloin jo helmikuussa neuletapaamisessa kahvilassa, mutta en ole saanut blogattua aiemmin.

Karismalapaset, joihin ohje Ullaneuleessa. Lankana Louhittaren Luolan Väinämöinen värissä Orvokki. Näistä tulee tosiaan mieleen kevään sinertävät Orvokit. Silmukkamääriä hieman muuttelin tälle langalle sopiviksi, mutta kuvio on tehty ohjeen mukaan lukuunottamatta kuviokerrosta 9, jossa vahingossa tein palmikonkierron väärinpäin. Toistin sitten virheen aina krs:lla 9.

 Nämä lapasetkin valmistuivat  jo aikaa sitten. Peruslapsut miehelle.

Nämä siis on tehty Pirtin kehräämön Kampalangasta ja pesukonehuovutettu sen jäljeen 40:ssä asteessa. Lankaa kului vajaa vyyhdillinen eli 100g. Malli on ihan perus eli ensin pari kerrosta nurjaa ja sen jälkeen koko lapanen oikeaa. Silmukkamäärää enkä mittoja laittanut ylös. Huovutuksen jälkeen tuli miehen käteen sopivat. Ja nämä on kyllä lämpöset!

Seuraavatkin lapaset menivät mihelle. Hän on jo pitkään toivonut pöllölapasia. Ja nyt tein nämä nimipäivälahjaksi hänelle.

 Lankana 7veikka ja puikolla 11 silmukkaa. Puikot 3,5mm. Ohje pöllöön on täältä. Nämä valmistuivat nopsasti. Kun etsin pöllölapasiin ohjetta, niin valikoimaa oli paljon. En halunnut tehdä kuitenkaan monivärisiä enkä isolla kuviolla, kun kyseessä on aikuinen mies. Siksi valitsin tämän hillityn mallin.

Vielä kuvaa leipomastani kakusta. Kokeilin marsipaanin käyttöä kakkuun, kun se on minulle vieras leivontatarvike. Ajatus kakun leipomiseen lähti Pirkka ruoka -lehden numerosta maaliskuu 2013. Siinä oli tehty Angry Birds kakku samalla systeemillä. Pohja tehty omalla kakkupohja reseptillä ja täytteet sitten lehden ohjeen mukaan. Tosin en kostuttanut kakkua niin suurella määrällä nestettä. Koristeet ei kyllä asettuneet ihan niin geometrisesti, mitä olisin halunnut. Mutta maku ratkaisi ja hyvää oli!

 
 


Nyt puikoilla on sukat. Toinen sukka on valmiina ja toisen vartta on neulottu jo pitkän matkaa. Näissä sukissa on kirjoneuletta ja siksi vievät aikaa. Tarkkana saa olla kuvion kanssa.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti