sunnuntai 25. elokuuta 2013

BlingBlingiä

Taas on neulottu! Halusin yhdistää neulontaan helmiä, koska en aiemmin niitä ole kokeillut. Ensin ajattelin huvia, mutta koska en oikein löytänyt helmien kanssa vasta-alkajalle sopivaa mallia, niin päädyin lapasiin. Etsin lapasiinkin valmista mallia, mutta koska sitä ei löytynyt niin suunnittelin itse!


Ostin tämän ihanan merinovillaa, polyamidia ja gimalletta sisältävän Handulaisen Pukkilan Puikkopäiviltä elokuun alussa. Langassa on glitteriä ja ajattelin, että tämä sopii mainiosti helmikokeiluuni! Vyyhti ei ehtiny siis kauaa odottamaan vuoroaan. 
 
Alotin lapaset 2o kiertäen 2n joustimella, mutta purkasin kokeilun. Se jäi jotenkin rumasti. Päädyin sitten perus joustinneuleeseen 2o2n. Tein näihin kiilapeukalot. Tykästyin siihen tekniikkaan tehdessäni Karisma-lapasia.

Nämä valmistuivat nopeasti ja sopivat hyvin tv-neuleeksi. Langasta tykkäsin: se oli helppoa neulottavaa ja värit vaihtuivat sopuisasti.

Langan väristä tulee mieleeni yötaivas, joten työni sai nimen Tumman taivaan helmipolut. Puikot kokoa 2,5mm. Lankana Ilun Handun Erikoinen. Helmet siemenhelmiä 6/0.

Nämä lapaset jäävät itselleni odottamaan kylmempiä ilmoja.

3 kommenttia:

  1. Kivat, noinhan voisikin opetella helmien käyttöä. Se on uusi asia minullekin.

    VastaaPoista
  2. Ihanat lapaset! Minäkään en ole vielä helmiä neulonut.

    VastaaPoista
  3. Tulin vastavuoroisesti kurkkaamaan sinun blogiasi. :) Nää lapaset on aivan mielettömän upeat! Minullakin on ollut pidempään mielitekona neuloa sukat johon tulee helmiä, mutta ehkäpä sittenkin lapaset..!

    VastaaPoista