perjantai 1. helmikuuta 2013

Virkattu peitto

Jo aiemmin mainitsin tilaamastani Sohvi -langasta ja peittoprojektista. Olen nyt virkannut tälläistä Teelika -torkkupeittoa. Ajattelin, että näin suuressa työssä menisi paljon aikaa, mutta tämähän valmistui puolessa kuukaudessa. Innostuksen peiton tekoon sain Facebookin neulonta- ryhmästä, jossa joku jäsenistä pohti, ehtisikö tämän virkata maaliskuuksi. Malli vaikutti mukavalta ja tein itse koetilkun. Mietin hetken, että tilaisinko langat tähän projetkiin ja päätin laittaa hihat heilumaan!

Aloitin tekemisen ohjeen mukaan, mutta mittasin ja huomasin, että oma peittoni jäisi lyhyeksi ja loin silmukoita näinollen enemmän. En saanut virkkuukäsialallani leveyttäkään ihan tarpeeksi, joten tilasin vielä yhden vyydin beigen väristä lankaa ja virkkasin sillä myös 5krs. Beigellä tein samoin ketjusilmukkaketjuita ja pujottelin ne joukkoon. Aloittelin pujottelua ohjeen mukaan, mutta beiget ketjut pujottelin oman mieleni mukaan. Näin ollen pujottelu ei ihan seuraa ohjetta. Eilen sain langanpäät pääteltyä myöhään illalla ja tänään heti ensitöikseni pehmensin peittoa pesukoneessa. En uskaltanut kovin huovuttaa, hennon pehmennyksen vain.

Langassa oli paljon värivaihtoehtoja, mutta itse tykkään paljon punaisen eri sävyistä niin en alkanut alkuperäisiä värejä vaihtelemaan.
   
 Lankana Kauhavan Kangas-Aitan Sohvi shaalilanka ja virkkuukoukku nro 6.

 
Olen peittoon varsin tyytyväinen :)

Alkuperäisiä keriä en punnittanut, mutta 900g lankaa tilasin ja 146g jäi jäljelle.

Päiväunet ehtinen ottaa peiton alla vasta sunnuntaina, kun huomenna on kiiruspäivä.

2 kommenttia: